CONSOLIDAREA CAPACITĂȚILOR PRIVIND IMPLICAREA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI PE PIAȚA MUNCII ÎN VEDEREA PROMOVĂRII ȘANSELOR EGALE PENTRU ANGAJARE

Zece reprezentanți ai subdiviziunilor ANOFM teritoriale din zonele de sud ale Republicii, 5 actori din sectorul public/privat/agenți economici și administrația Centrului de Plasament Temporar pentru Copii cu Dizabilități din Hîncești și-au împărtășit experiențele și modelele de angajare ale persoanelor cu dizabilități în cadrul unui training organizat pe 13 septembrie 2023 la Cahul.

Scopul acestei activități fiind promovarea incluziunii în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile prin capacitarea angajaților ANOFM și consolidarea parteneriatul intersectorial și, mai ales, parteneriatul cu agenții economici pentru a facilita incluziunea persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii.

Arcadie Astrahan – medic psihiatru și director al Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Botanica (PSINCLUSION) a prezentat măsurile de acomodare psiho-socială la angajarea persoanelor cu dizabilități. De cealaltă parte, Ion Caracuian – expert în cadrul acestui proiect, a vorbit despre măsurile de stimulare pentru angajatori la angajarea acestor persoane. Avocații IDOM, Alexandru Cebanaș și Valerian Mămăligă, s-au expus pe marginea aspectelor juridico-practice și oportunităților de angajare pentru persoanele cu dizabilităţi din Republica Moldova.

Activitatea a fost organizată de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) grație suportului financiar oferit de către Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei în cadrul proiectului ”Promovarea dreptului la muncă decentă al persoanelor cu probleme de sănătate mintală instituționalizate în Republica Moldova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *