ANP: Masă rotundă în vederea discutării proiectului Regulamentului sanitar în cadrul sistemului administrației penitenciare

Pe 29 noiembrie 2022 Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a organizat o masă rotundă în vederea discutării proiectului Regulamentului sanitar în cadrul sistemului administrației penitenciare. Evenimentul a avut loc în sediul ANP.

Pandemia COVID-19 a fost și este o provocare la nivel național, inclusiv pentru sistemul penitenciar, accentuând importanța alinierii politicilor de sănătate din locurile de detenție la standardele naționale și promovarea răspunsului național comprehensiv la situații de criză. Evidențierea importanței reformelor și a investițiilor în domeniul sănătății, precum și a rezilienței economice, sociale și instituționale, în scopul creșterii nivelului de pregătire pentru situații de criză și a capacității de reacție la criză. Acest proiect de Regulament sanitar vine să substituie precedentul Regulament sanitato-epidemiologic care este unul învechit (din 2006) și nu corespunde nevoilor actuale în vederea respectării cerințelor și normelor sanitaro-igienice actuale.

Această activitate a fost realizată în parteneriat cu Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM), Centrul de Sănătate și Dezvoltare Comunitară (AFI) și Centrul Pas cu Pas regiunea sud, în cadrul programului:  ,,Parteneriatul Estic – solidaritate COVID-19” lansat de Comitetului Helsinki din Olanda (NHC) pentru alinierea politicilor în controlul COVID-19 în locurile de detenție celor naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *