Prezentarea studiului de evaluare a politicilor naționale în domeniul malpraxisului medical și asigurarea respectării drepturilor pacienților în Republica Moldova

Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) a organizat, la data de 25 octombrie 2017, o Masă Rotundă privind ,,Prezentarea studiului de evaluare a politicilor naționale în domeniul malpraxisului medical și asigurarea respectării drepturilor pacienților în Republica Moldova”.

Organizatorii și-au propus să informeze participanții privind cele mai relevante probleme legate de drepturile omului în domeniul malpraxisului medical și să caute soluții pentru îmbunătățirea cadrului legal în acest domeniu.

Întrunirea a fost structurată în sesiuni și panouri de discuții care au avut menirea de a elucida aspectele-cheie legate de domeniile vizate, precum și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Ultima sesiune a fost dedicată prezentării concluziilor și recomandărilor privind lacunele identificate și soluțiile propuse.

Ținem să aducem la cunoștință că, în curând, IDOM va organiza o conferință de presă pentru a prezenta publicului larg rezultatele și concluziile Studiului, împreună cu recomandările de rigoare. Ulterior, acesta va fi publicat pe site-ul organizației – www.idom.md, în secțiunea ,,Rapoarte”.

Această activitate a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) și nu reflectă, în mod necesar, poziția USAID sau a Guvernului SUA.

    

     

      

      

      

      

      

http://e-sanatate.md - ,,Medicii deschid parantezele malpraxisului în Republica Moldova. De ce nu sunt recunoscute greșelile medicale, de ce se tem doctorii și ce vor să schimbe în practica lor”
http://e-sanatate.md/News/7555/medicii-deschid-parantezele-malpraxisului-in-republica-moldova-de-ce-nu-sunt-recunoscute-greselile-medicale-de-ce-se-tem-doctorii-si-ce-vor-sa-schimbe-in-practica-lor 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *