Asigurarea respectării drepturilor omului în activitatea polițienească

Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM), grație suportului financiar oferit prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) și suportului oferit de poporul American, a organizat pe 16 mai 2018 o masă rotundă cu genericul ”Asigurarea respectării drepturilor omului în activitatea polițienească. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe din incinta Hotelului Regency.

Scopul acestui eveniment a fost acela de a identifica căile de soluționare a deficiențelor identificate cu privire la asigurarea respectării drepturilor persoanelor deținute în custodia poliției. În acest context, IDOM a prezentat constatările și recomandările ce rezidă din raportul privind „monitorizarea izolatoarelor de detenție preventivă în vederea prevenirii relelor tratamente”(Raportul poate fi consultat/descărcat aici: http://idom.md/wp-content/uploads/2018/07/IDP_Raport_2018-1.pdf). 

Am fost onorați cu prezența distinsei Ambasadoare a Suediei în Republica Moldova ­– doamna Signe Burgstaller, care a venit cu un cuvânt de salut deschidere a evenimentului, de asemenea, Consilierul superior al Secției justiție penală și aplicare a legii din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova – domnul Edward Cronin, împreună cu domnul Petru Țurcan – șef al Departamentului Cooperare Internațională din cadrul MAI și domnul Joshua Visi – Senior Police Officer in Austin Police Department au prezentat bunele practici în activitatea poliției din Statele Unite ale Americii. Doamna Barbara Fischlowitz-Leong – Expert on the Rights of Disabled Persons, M.Ed., Executive Director / CEO of Assistive Technology Resource Centers a vorbit despre asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități din custodia poliției, venind cu exemple clare și recomandări în acest sens.

Prin urmare, mulțumim tuturor participanților care au dat curs invitației noastre și au asigurat prezența la evenimentul propriu-zis și anume reprezentanților Inspectoratului General al Poliției; Ministerului Afacerilor Interne; Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale; Keystone Moldova; Institutului Național al Justiției; Oficiului Avocatului Poporului; Institutului de Reforme Penale și Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității în Republica Moldova; Fundaţiei Soros-Moldova; A.O. ”Speranță și Sănătate”; Delegației UE; Alianţei Organizaţiilor pentru Persoanele cu Dizabilităţi din Republica Moldova; BAA Avocații Publici.

Foto de la eveniment:

    

    

    

    

     

    

    

     

    

    

    

     

         

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *