În perioada 5-6 octombrie 2017, IDOM a desfășurat încă un curs de instruire pentru angajații Inspectoratului General de Poliție

În scopul realizării activităților proiectului implementat în luna iunie curent, de către Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova în colaborare cu Ambasada Republicii Cehe în Chișinău, în perioada 5-6 octombrie 2017, IDOM a desfășurat încă un curs de instruire pentru angajații Inspectoratului General de Poliție.

De data aceasta, evenimentul a avut loc în or. Drochia, Republica Moldova. Tematica atelierului de instruire s-a focusat pe abilitarea capacităților poliției în vederea prevenirii torturii, reducerii relelor tratamente, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodie.

În calitate de formatori au fost: Vanu Jereghi – directorul Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova, Dumitru Russu – coordonatorul Programului de Monitorizare și Raportare din cadrul aceleiași organizații, Ion Caracuian – șef, Secția Combaterea Torturii din cadrul Procuraturii Generale a RM, Arcadie Astrahan – director al centrului comunitar de sănătate mintală Botanica și Anatolie Munteanu – Viceministru al Justiției.

La finalul cursului participanții au primit certificate de participare.

Aceasă activitate a fost posibilă datoriă suportului financiar oferit prin intermediul Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău.

    

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *