Abilitarea capacităților poliției în vederea prevenirii torturii, reducerii relelor tratamente, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodie

În scopul realizării activităților proiectului implementat în luna iunie curent, de către Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova în colaborare cu Ambasada Republicii Cehe în Chișinău, în perioada 28-29 septembrie 2017, IDOM a desfășurat cursul de instruire pentru angajații Inspectoratului General de Poliție.

Evenimentul a avut loc în or. Vadul lui Vodă, Complexul turistic „ODISEU”. Tematica atelierului de instruire s-a focusat pe abilitarea capacităților poliției în vederea prevenirii torturii, reducerii relelor tratamente, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodie.

În calitate de formatori au fost: Dumitru Russu – Coordonatorul Programului de Monitorizare și Raportare din cadrul IDOM, Vadim Ardeleanu – Șef, secție DMO a IGP, Ion Caracuian – Șef, Secția Combaterea Torturii, Procuratura Generală a RM, Andrei Lungu – Avocat în Programul de Litigare și Advocacy din cadrul aceleiași organizații, Anatolie Munteanu – Viceministru al Justiției, Arcadie Astrahan – Director al centrului comunitar de sănătate mintală Botanica, .

La finalul cursului participanții au primit certificate prin care se confirmă participarea acestora la training.

Aceasă activitate a fost posibilă datoriă suportului financiar oferit prin intermediul Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău.

    

     

     

     

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *