În perioada 21-22 septembrie 2017, IDOM desfășoară cursul de instruire pentru felceri-angajați ai Inspectoratului General de Poliție

În scopul realizării activităților proiectului implementat în luna iunie curent, de către Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova în colaborare cu Ambasada Republicii Cehe în Chișinău, în perioada 21-22 septembrie 2017, IDOM desfășoară cursul de instruire pentru felceri-angajați ai Inspectoratului General de Poliție.

Evenimentul are loc în or. Vadul lui Vodă, Complexul turistic „ODISEU”. Tematica atelierului de instruire se focusează pe abilitarea capacităților felcerilor-angajați ai IGP-ului, în vederea prevenirii torturii, reducerii relelor tratamente, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodia poliției.

În calitate de formatori î-i avem pe: Dumitru Russu – Coordonator al Programului de Monitorizare și Raportare din cadrul IDOM, Valerian Mămăligă – Avocat în Programul de Litigare și Advocacy din cadrul aceleiași organizații, Anatolie Munteanu – Viceministru al Justiției, Natalia Toporeț – Expert Judiciar medico-legal în examinarea cazurilor de tortură, Ion Caracuian – Șef, Secția Combaterea Torturii, Procuratura Generală a RM.

Cuvânt de deschidere a avut Dumitru Russu. Dumnealui a vorbit și despre Drepturile Omului la general, Egalite și dreptul de a nu fi discriminat. Despre sandardele internaționale și naționale de protecția împotriva relelor tratamente va vorbi, în partea a doua a zilei, Anatolie Munteanu. Vis-a-vis de respectarea drepturilor drepturilor persoanelor care trăiesc cu HIV se va expune, tot astăzi, Valerian Mămăligă.

Mîine, Ion Caracuian va vorbit despre garanțiile privind neadmiterea relelor tratamente în custodia poliției, urmat de Natalia Toporeț, care se va expune referitor la aspectele medicale ale torturii și aplicarea metodologiei de examinare și documentare medicală a acestor cazuri. În cadrul ultimei sesiuni, Dumitru Russu va ține un discurs ce vizează drepturile persoanelor cu deficiențe mentale prin prisma standardelor internaționale.

La finalul cursului participanții vor primi certificate prin care se confirmă participarea acestora la training.

Aceasă activitate este posibilă datoriă suportului financiar oferit prin intermediul Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău.

    

      

      

     

     

     

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *