Conferință Națională organizată de către Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova

La 28 iunie 2017, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) a organizat o Conferință Națională cu genericul „Deficiențe și soluții în asigurarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități mentale aflate în instituțiile psihiatrice și psihoneurologice din Republica Moldova. Împreună pentru o societate fără bariere”. 

Conferința a fost structurată în sesiuni care au menirea de a elucida starea de fapt cu referire la respectarea drepturilor și libertăților persoanelor cu dizabilități mentale (dreptul la un trai decent, dreptul de a nu fi supus relelor tratamente, dreptul la viața privată și de familie, dreptul la sănătatea reproductivă, dreptul la consimțământul informat de a fi supus tratamentului și dreptul la sănătate, dreptul la proprietate, etc.).

Ultima sesiune a fost dedicată procesului de dezinstituționalizare ca măsură de asigurare a respectării garanțiilor Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

În cadrul fiecărei sesiuni a fost alocat timp pentru dezbateri și discuții în scopul identificării soluțiilor în vederea depășirii carențelor Republicii Moldova cu privire la asigurarea și respectarea drepturilor și libertăților beneficiarilor instituțiilor psihiatrice și psihoneurologice.

Evenimentul a avut loc în incinta Institutului Național al Justiției (sala 4), str. S. Lazo, 1, cu începere de la ora 9:00. 

Această activitate este posibilă datorită suportului financiar oferit prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

     

      

     

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *