Cursuri de instruire pentru directori și managementul de conducere al spitalelor clinice de psihiatrie și pentru personalul responsabil de asistarea și supravegherea beneficiarilor/pacienților din aceste spitale

Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) și-a exprimat susținerea Guvernului în vederea executării unor obiective prevăzute de Capitolul XII, pct. C din Programul de activitate al Guvernului RM pentru anii 2016-2018, dedicate drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Astfel, în perioada 14-16 iunie 2017 și, respectiv, 15-17 iunie 2017, IDOM a organizat două traininguri privind ,,Abilitarea capacităților angajaților spitalelor clinice de psihiatrie în vederea asigurării respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități mentale și intelectuale”.

Primul training a fost destinat directorilor și managementului de conducere al spitalelor clinice de psihiatrie (inclusiv medicii-șefi de secție și asistenții medicali superiori, etc.), iar al doilea training a fost organizat pentru personalul responsabil de asistarea și supravegherea beneficiarilor/pacienților din aceste spitale.

Prin urmare, evenimentul a avut loc  în incinta Complexului turistic ,,ODISEU” din or. Vadul lui Vodă.

Această activitate este susținută financiar de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *